N-VA wil schepen van Dierenwelzijn

Op 15 maart 2018

Als het van de Rumstse N-VA-afdeling afhangt, zal er vanaf 2019 in Rumst een schepen van Dierenwelzijn zijn. “Voor een goed begrip: niet dat wij een extra schepen willen. Maar we willen wel dat iemand zich er specifiek over ontfermt. Dat is nu niet het geval.” zegt huidig N-VA-schepen en initiatiefneemster Niki Dens.

Toen in 2014 de nieuwe Vlaamse Regering de eed aflegde, schoof N-VA met minister Ben Weyts reeds het belang van Dierenwelzijn naar voren. “Minister Weyts heeft aangetoond dat een aparte vakminister écht bijdraagt tot een coherent en sterk beleid op vlak van dierenwelzijn. Het is dan ook vanuit die optiek dat wij streven naar een gemeentelijke alter ego. Want ook hier liggen er nog heel wat uitdagingen op ons te wachten.”, stelt Niki.

Zo vindt N-VA Rumst dat de komende bestuursploeg het aantal hondenloopzones nog moet uitbreiden. “Momenteel beschikt elke deelgemeente over één site. Maar wij vangen toch op dat dit er nog wat meer mogen zijn. Voorts wil ze ook laten onderzoeken of het houden van kleine huisdieren in de rust- en verzorgingstehuizen niet mogelijk gemaakt kan worden. Wetenschappelijke studies tonen aan dat gezelschapsdieren een positieve invloed uitoefenen op zowel de fysieke als geestelijke toestand van senioren. Senioren blijven langer actief als ze de zorg voor een huisdier hebben. Dat zou dus een win-winsituatie kunnen zijn.” Tot slot wil de partij dat er zich binnen de lokale politie Rupel een agent specialiseert die thuis is in dierenwelzijn en aldus ook functioneert als aanspreekpunt voor dierenverwaarlozing.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is