Mix van ervaring en nieuw bloed op lijst N-VA Rumst

Op 1 juli 2024

Vorige week keurden de Rumstse N-VA-leden de lijstvorming van hun partij goed. Nagenoeg alle uittredende gemeenteraadsleden zijn opnieuw kandidaat. “Maar we verwelkomen ook heel wat nieuwe gezichten”, vertelt lijsttrekker en huidig burgemeester Jurgen Callaerts.

Op de nieuwjaarsreceptie maakte N-VA reeds bekend dat burgemeester Jurgen Callaerts de lijst zal trekken. Ook huidige schepenen Els Devlies en Geert Antonio doen opnieuw mee op plaatsen twee en drie.

Kenneth Heylen staat op de vierde plaats. Heylen, momenteel fractieleider voor N-VA in de gemeenteraad, wil zich vooral inzetten voor ruimtelijke ordening, jeugd en landbouw. “Ik ben jarenlang leiding en lid geweest van KLJ Reet. Sinds 2023 ben ik ook actief als nationaal ondervoorzitter van de Katholieke Landelijke Jeugd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze thema’s mij nauw aan het hart liggen. De uitdagingen rond jeugd en landbouw volg ik al jaren op de voet.”

De vijfde plaats is voor nieuwkomer An Van Dessel uit Rumst. Zij is momenteel mede-zaakvoerder van Guts & Goats in Reet maar waagt zich in oktober aan een politiek engagement. “Als ouder van enkele tieners wil ik net als Kenneth focussen op de zaken die de gemeente doet voor de jongeren in onze gemeente. Maar ook ondernemerschap en lokale economie zijn thema’s die me als zelfstandige wel liggen.”

Lijstduwer

Advocaat Benjamin De Roeck zal net als zes jaar geleden de lijst duwen. “Het is wederom een sterke ploeg waarmee we naar de kiezer gaan. En als lijstduwer steun ik dan ook graag al deze kandidaten." Als gemeenteraadsvoorzitter dwong hij de laatste jaren respect af bij meerderheid én oppositie voor het in goede banen leiden van de gemeenteraad. “Een neutrale rol is dan een evidente voorwaarde. Maar dat neemt niet weg dat ik achter de schermen mee kon wegen op thema’s zoals leefbaarheid en mobiliteit. En dat hoop ik opnieuw te doen als de kiezer het toelaat."

Wie de andere kandidaten op de lijst zijn, zal N-VA de komende weken bekend maken. “Ze komen uit alle uithoeken van de gemeente, wat toch niet onbelangrijk is. Bovendien zullen veel namen bij de Rumstenaren bekend in de oren klinken vanuit het verenigings- of beroepsleven. Ik ben er zeker van dat we met dit team een goede score gaan halen.” besluit Jurgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is