Wandel over het nieuwe Schapenpad in deelgemeente Reet

Op 26 oktober 2023, over deze onderwerpen: Omgeving
Burgemeester Jurgen Callaerts huldigt trage weg in

Wandel over het nieuwe Schapenpad in deelgemeente Reet, van de Molenbeekse Plassen naar de 's Herenbaan. De trage weg is vernoemd naar de lokale schapenteelt. De naam werd voorgesteld door de Rumstse Cultuurraad en werd op de recentste gemeenteraad officieel goedgekeurd.

Wandelaars in Rumst kunnen sinds vorig jaar genieten van een nieuwe verbindingsweg tussen de Molenbeekse Plassen en de 's Herenbaan. De weg is een belangrijkste aanwinst voor het wandelnetwerk in de regio. De gemeente kocht daarvoor een grondstrook van 10 meter aan langsheen de Molenbeek.

De nieuwe trage weg werd 'Schapenpad' gedoopt en is vernoemd naar de lokale schapenteelt van Vlaamse melkschapen die je er kan zien grazen. Aan de ingang van het pad aan de Molenstraat staat een metaalsculptuur van een schaap, gemaakt door kunstenaar DSB-ART. Wandelaars kunnen er verder ook terecht in de pluktuin en de outdoor gym.

“Met deze naam valt het geheel als een puzzel in elkaar”, zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA). “We leggen de link met de lokale schapenteelt van Alfred Michiels en ook het sculptuur komt zo helemaal tot zijn recht. We zijn dan ook erg blij met deze mooie suggestie van de Cultuurraad.”

De nieuwe trage weg is een verdere stap in het vervolledigen van ons trage-wegen-netwerk, een van de speerpunten uit ons verkiezingsprogramma.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is