N-VA Rumst lanceert eerste vijf namen op lijst

Op 24 april 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Top 5 N-VA Rumst

N-VA Rumst heeft deze avond de eerste vijf namen van haar lijst bekend gemaakt. Voorheen was reeds gecommuniceerd dat Jurgen Callaerts de lijst zal trekken en Geert Antonio op de derde plaats zal staan. De top-5 werd nu vervolledigd met Els Devlies (50) en Katusha Vervloesem (30) respectievelijk op plaatsen twee en vijf. Beide dames wonen in Terhagen. Rumstenaar en huidig fractieleider Dieter Wijckmans (37) komt in deze kopploeg op plaats vier.

“We kiezen voor een mix van ervaring en vernieuwing” stelt lijsttrekker Jurgen Callaerts. “Geert en ikzelf zetten al zes jaar onze schouders onder de realisatie van het N-VA-programma in het Schepencollege. Dieter is momenteel onze fractieleider en doet hetzelfde vanuit de Gemeenteraad. Daartegenover staan nieuwe en frisse kandidaten als Els en Katusha, wiens professionele ervaringen (respectievelijk als onderneemster en advocate) een verrijking zullen zijn voor onze ploeg. Door te kiezen voor vijf mensen uit de drie verschillende deelgemeenten, houden we de vinger aan de pols. Op lokaal vlak is het immers belangrijk om te weten wat er dagdagelijks leeft bij onze inwoners.”

De partij laat ook weten dat huidige schepenen Niki Dens en Luc Claes zich niet meer kandidaat zullen stellen. “Ik heb mij in 2012 ‘gesmeten’ en zes jaar met volle goesting gewerkt aan een beter Rumst. Maar ik word een jaartje ouder en geef dan ook graag de fakkel door aan nieuwe, jonge en geëngageerde N-VA’ers!” aldus Dens.

De rest van de lijst van kandidaten zal later gecommuniceerd worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is