Het Landschapskantoor komt terug

Op 18 april 2024
Landschapskantoor Rumst Editie 2023

De gemeente organiseert, in samenwerking met Plantrekkers, voor de tweede keer een landschapskantoor. Die tweede editie vindt plaats van 10 tot en met 14 juni op De Klinkaert Sportclub in Reet. Het kantoor in de openlucht biedt een unieke co-workingplek in het groen waar bedrijven, freelancers en lokale overheidsmedewerkers kunnen werken, vergaderen, brainstormen en zelfs solliciteren.

Deelnemers kunnen ervoor kiezen om één dag, meerdere dagen of de hele week te werken in het landschapskantoor. Het vrijblijvende programma bestaat uit diverse infosessies, workshops en sport- en ontspanningssessies. Daarnaast kunnen deelnemers er ook genieten van een lunch of diner aan de picknicktafels, een barbecue op donderdag en een afterworkdrink op vrijdag om de week feestelijk af te sluiten.

Elke dag staat in het teken van een thema waarrond een boeiend programma werd samengesteld: AI en digitalisering op maandag, duurzaamheid en mobiliteit op dinsdag, gezondheid en welzijn op woensdag, lokaal werken en ondernemen op donderdag en veiligheid en preventie op vrijdag. Er zijn verschillende interessante sprekers uitgenodigd, waaronder Clo Willaerts, Stéphane Vanden Broeck (Unizo) en Wim Meulders (WiMedia). Daarnaast zijn er praktische workshops georganiseerd door AZ Rivierenland en Prevom, kan je een gratis mobiscan laten uitvoeren door Provincie Antwerpen of je cv laten doorlichten. Het volledige programma is beschikbaar op www.landschapskantoor.be.

Tickets zijn online verkrijgbaar en kosten 45 euro per dag of 200 euro voor de volledige week (excl. btw), inclusief deelname aan alle co-working faciliteiten, de netwerk- en inspiratiesessies en lunch.

Schepen Els Devlies, bevoegd voor Lokale Economie, kijkt er al enorm naar uit: "Ik verheug me opnieuw op werken in de openlucht en de interessante sprekers die iedere dag naar onze mooie gemeente zullen afzakken. Naast het verbindend werken op een andere locatie, kunnen de bezoekers dus ook nog eens heel wat bijleren."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is