Kandidaten provincieraad Antwerpen

Op 18 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Kandidaten provincieraad

Ook binnen de provincie Antwerpen hebben onze Antwerpse gedeputeerden Luk Lemmens en Jan De Haes de verandering weten binnen te brengen. Gedeputeerde Luk Lemmens uit het arrondissement Antwerpen legt uit: “Er werd deze legislatuur een grondige afslanking doorgevoerd van het provinciale niveau waarbij de domeinen sport, jeugd, cultuur, welzijn en de intercommunales verdwenen bij de Vlaamse provincies. Vanaf nu focussen we ons louter op de grondgebonden bevoegdheden zoals op de aanleg van onze fietsostrades” aldus gedeputeerde Lemmens.

“Onze Antwerpse N-VA fractie wist mee een reële besparing door te voeren op de begroting. De dotaties aan partijen en fracties werden met 15% afgebouwd.” Aldus gedeputeerde Lemmens. “Daarnaast werd onder impuls van N-VA Minister Homans. het besluit genomen om het aantal gedeputeerden terug te schroeven van 6 naar 4 en het aantal provincieraadsleden van 72 naar 36. “Echter zolang de provincies bestaan willen wij op het beleid wegen en gaan voor goed bestuur”.

Kandidaat provincieraadsleden Linda Lauwers (2) en Isabelle Vrancken (5) uit onze regio lichten toe: “Als kandidaden voor de provincieraadsverkiezingen willen wij ons steentje bijdragen aan het project dat onze partij binnen de provincie uitbouwt. We zullen verder gaan op deze ingeslagen weg van bestuurlijke hervormingen. Als grootste fractie in het huidige Antwerpse provinciebestuur kunnen we al best trots zijn op het werk dat we al geleverd hebben.” Aldus Isabelle, die momenteel in Aartselaar woont. “Zo hebben we als partij al kunnen voorzien in een geslaagde afslankingsoperatie, de aanleg van fietsostrades die belangrijke bovenlokale verbindingswegen zijn geworden, de Nota Ruimte die de ruimtelijke verrommeling in onze provincie een halt moet toeroepen en de uitbouw van onze groendomeinen.” Voor Boom heeft de provincie dan ook sterk geïnvesteerd in de Schorre.” besluit Linda.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is