Alle kandidaten voor N-VA Rumst gekend

Op 14 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Kandidaten N-VA Rumst

Gisteren keurden de Rumstse N-VA-leden de lijst van hun partij goed. De jongste kandidaat is 19 jaar. De nestor van de ploeg telt 81 jaren. De lijst wordt getrokken door schepen en gemeenteraadsvoorzitter Jurgen Callaerts.

“De lijst is een goede mix van ervaring en nieuwe gezichten.” vertelt kandidaat-burgemeester Jurgen Callaerts. “De kandidaten komen bovendien uit alle uithoeken van de gemeente, wat toch niet onbelangrijk is. Ik ben er zeker van dat we met dit team een goede score gaan halen.”

Bij de nieuwkomers vallen de namen van Lutgardis Gielis, Bram van Keer en Nick Mertens het meeste op. Niettegenstaande Gielis al enkele jaren actief is binnen N-VA, geniet ze zeker bekendheid als kunstenares en bestuurslid van het Reetse Davidsfonds.

Met Bram Van Keer slaagt N-VA er in om een actieve Rumstenaar te strikken. Van Keer is jarenlang leiding geweest bij Scouts Rumst en schopte het binnen scouts zelfs tot districtscommissaris. Momenteel is hij betrokken bij de organisatie van de Rumstse Volksfeesten.

Terhagenaar Nick Mertens ten slotte verdiende zijn sporen bij de “Tomorrowland neigbours”. Hij is immers de initiatiefnemer achter de gelijknamige Facebookgroep en fungeert sinds enkele jaren als aanspreekpunt voor de organisatie.

Ook de uittredende  gemeente- en OCMW-raadsleden Yvonna Hellemans, Ilse Van Reeth en Wim Meulders zijn opnieuw kandidaat. Nationaal partijraadslid Robert De Koning en afdelingsvoorzitter Benjamin De Roeck duwen de lijst.

Via haar website en Facebook zal N-VA Rumst de komende weken de volledige lijst bekendmaken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is